Vištienos filė tešloje
Vištienos filė tešloje
Autorius: Aistė
Jums reikės
500 g
vištienos filė
 
2 šaukštai
kukurūzų miltų
 
2
kiaušiniai
 
keletas šaukštų
pieno
 
šiek tiek
druskos, pipirų
 
1 skiltelė
česnako
 
1 šakelė
rozmarino
 
kepimui
aliejaus
 

Paruošimas

Vištienos filė nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Juos ištrinkite druska ir pipirais. Galite naudoti ir kitus mėgiamus paukštienos prieskonius.

Kukurūzų miltus (jeigu jų neturite, tai tiks ir kvietiniai) sumaišykite su kiaušiniais, išplakite ir palaipsniui pilkite pieną - jo reikia tiek, kad tešla būtų grietinės tirštumo. Pieno kiekis priklauso nuo kiaušinių dydžio, miltų.

Į keptuvę pilkite aliejaus, dėkite rozmarino šakelę ir peiliu patraiškytą česnako skiltelę. Pakaitinkite porą minučių iki kol pasklis kvapas ir išimkite. Jeigu nenorite, tai to galite ir nedaryti.

Vištienos gabaliukus pamirkykite į tešlą ir kepkite gerai įkaitintame aliejuje. Iškepus sudėkite ant popierinių rankšluostėlių, kad susigertų riebalų perteklius.

Patiekite su ryžiais, daržovėmis, mėgiamu padažu.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (137)
Dziugas