Sluoksniuotos tešlos sausainiai su riešutais
Sluoksniuotos tešlos sausainiai su riešutais Sluoksniuotos tešlos sausainiai su riešutais
Autorius: Aistė
Jums reikės
200 g
graikinių riešutų
 
400 g
šaldytos, bemielės sluoksniuotos tešlos
 
0.5 stiklinės
cukraus (geriau rudojo)
 
70 g
sviesto
 

Paruošimas

Darbo paviršių apiberkite cukrumi, sunaudokite maždaug pusę kiekio.

Sluoksniuotą tešlą atitirpdykite ir lakštus šiek tiek pakočiokite ant cukruoto darbastalio, kočiokite tik į ilgį, bet ne į plotį.

Riešutus sukapokite iki smulkių trupinių. Juos sumaišykite su kambario temperatūros sviestu ir likusiu cukrumi. Papildomai galitė įberti truputį cinamono.

Riešutų masę paskirstykite ant sluoksniuotos tešlos lakštų ir juos sukite iš abiejų pusių iki vidurio. Tuomet supjaustykite 1-1,5 cm storumo sausainiais. Ši darbo dalis parodyta nuotraukoje.

Paruoštus sausainius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, jų viršų palyginkite delnu ir kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min. iki kol dailiai paruduos.

Tokius sausainius galite ruošti su įvairiais riešutais, džiovintais vaisiais, cukatais ar jų mišiniais.
 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (181)
Saule