Blyneliai su mėsa
Blyneliai su mėsa
Autorius: Aistė
Jums reikės
700 g
jautienos
 
250 g
miltų
 
500 ml
pieno
 
3
kiaušiniai
 
30 g
cukraus
 
1
svogūnas
 
100 ml
aliejaus
 
5 grūdeliai
juodieji pipirai
 
1.5 šaukštelio
druskos
 

Paruošimas

Mėsą užpilkite maždaug 2 litrais vandens, berkite šaukštelį druskos, 5 juodųjų pipirų grūdelius ir virkite, kol mėsa bus visiškai minkšta, apie 2 valandas. Virtą mėsą sumalkite arba susmulkinkite maisto smulkintuvu.

Svogūną susmulkinkite ir apkepinkite truputyje aliejaus iki kol suminkštės. Svogūnus sumaišykite su jau paruošta mėsa.

Jeigu neturite laiko, tai galite pirkti mėsos faršą ir jį apkepinti kartu su smulkintu svogūnu.

Inde sumaišykite miltus, pieną, kiaušinius, berkite pusę šaukštelio cukraus, šaukštelį druskos. Sumaišykite iki vientisos masės. Į blynų tešlą įmaišykite likusį aliejų.

Iš gautos tešlos iškepkite blynus, juos kepkite be riebalų ir apkepinkite tik vieną pusę.

Ant apkepintos blynų pusės dėkite mėsos įdaro. Blynukus susukite ir apkepinkite iš visų pusių.

Šie blyneliai įprastai tiekiami su grietine, tačiau skanu ir su grietinės - sviesto padažu ar gaiviomis, šviežių daržovių salotomis.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (152)
Naidas