Bulvės su grybais ir grietinėle
Bulvės su grybais ir grietinėle
Autorius: Aistė
Jums reikės
8
didelės bulvės
 
400 g
pievagrybių
 
4 skiltelės
česnako
 
1 pundelis
petražolių
 
4-5 šaukštai
sviesto
 
300 ml
riebios grietinėlės
 
šiek tiek
druskos, pipirų
 

Paruošimas

Grybus nuplaukite ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Juos apkepinkite šaukšte sviesto iki kol grybai bus minkšti. Grybus kol kas atidėkite.

Bulves nuskuskite ir labai plonai supjaustykite, riekelės turi būti 2-3 mm. Bulvių riekeles nupjaukite po tekančiu vandeniu, palikite nuvarvėti.

Keptuvėje, kurioje apkepinote grybus, išlydykite likusį sviestą, kame apkepinkite bulves. Bulves kepkite iki tol, kol jos pradės minkštėti ir lips tarpusavye. Tuomet jas užpilkite grietinėle, įspauskite česnaką, gardinkite druska, pipirais. Troškinkite 5 min.

Bulves su visu skysčiu iš keptuvės, grybus, smulkintas petražoles sumaišykite, perkelkite į kepimo indą (to daryti nereikia, jeigu jūsų keptuvę galima statyti orkaitėn) ir viską kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 20 - 30 min. Bebaigiant kepti, jeigu norite, galite užberti sūrio.

Šį patiekalą galite valgyti su daržovių salotomis arba patiekti kaip garnyrą prie mėsos patiekalų.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (183)
Karolina