Sluoksniuotos tešlos sausainiai „Kiaušiniai“
Sluoksniuotos tešlos sausainiai „Kiaušiniai“
Autorius: Aistė
Jums reikės
400 g
sluoksniuotos bemielės šaldytos tešlos
 
truputis
miltų
 
3
citrinos
 
1.5 stiklinės
cukraus
 
100 g
sviesto
 
4
tryniai
 
žiupsnelis
druskos
 
truputis
cukraus pudros
 

Paruošimas

Atsargiai nutarkuokite citrinų žievelę, sumaišykite su cukrumi ir ištrinkite viską maisto smulkintuvu iki vientisos konsistencijos. Įmaišykite kambario temperatūros sviestą ir viską pertrinkite iki purumo. Po vieną sudėkite kiaušinių trynius ir kaskart perplakite. Galiausiai supilkite iš citrinų išpaustas sultis ir žiupsnį druskos. Permaišykite.

Viską perkelkite į keptuvę ar storadugnį puodą ir ant labai mažos gunies kaitinkite iki kol masė sutirštės, kaitinkite apie 10-15 min. Šį citrininį kiaušinių kremą galite tepti ant srebučių, blynų, jį reikėtų laikyti sandariame indelyje, šaldytuve. Šiame recepte jį naudosime sausainių pertepimui.

Sluoksniuotą tešlą atšildykite, pakočiokite ant miltuoto stalo, pagal iš kartono išpjautą kiaušinio formos trafaretą apipjaukite sausainius, pusėje sausainių mažesniu stikliuku, formele išspauskite ar trafareto pagalba apipjaukite rutuliukus. Išpjautų rutuliukų neišmeskite - suminkykie pirštais į bendrą tešlos kamuoliuką, jį iškočiokite ir pavyks padaryti dar kelis sausainius.

Abi sausainių puseles teptuku patepkite vandeniu, sujunkite (vieną vientisą ir vieną su skyle), tiesiog atsargiai paspauskite pirštais. Šitaip suruoštus sausainius 10-15 min. palaikykite šaldymo kameroje. Tuomet išimkite, padadykite centrą šakute (kad išsipūstų ir būtų gražesnės formos).

Sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, uždenkite dar keletu kepimo popieriaus lakštų arba silikoniniu kepimo kilimėliu (to daryti nebūtina, bet šitaip sausainiai bus lygesni, dailesni). Kepkire iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min., tuomet nuimkite ant viršaus sudėtus kepimo popieriaus lakštus ar silikoninį kepimo kilimėlį ir dar 5 min. pakepkite iki kol dailiai apskrus.

Sausainius truputį atvėsinkite, į centre padarytą skylutę kraukite citrininį kiaušinių kremą, apiberkite cukraus pudra.

Šiems sausainiams naudojamą kiaušininį citrinų kremą galima pakeisti obuoliene, apelsinų, persikų, abrikosų ar citrinų džemu.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (137)
Vilius