Pikantiškos salotos „Morka“
Pikantiškos salotos „Morka“
Autorius: Aistė
Jums reikės
4
kiaušiniai
 
200 g
fermentinio sūrio
 
4 šaukštai
majonezo
 
3 skiltelės
česnako
 
ryšelis
krapų
 
šiek tiek
druskos, pipirų
 
sauja
tarkuoto čederio sūrio
 
ryšelis
petražolių
 

Paruošimas

Kiaušinius kietai išvirkite, atvėsinkite, nulupkite ir sutarkuokite. Sūrį smulkiai sutarkuokite. Krapus smulkiai sukapokite. Česnaką labai smulkiai supjaustykite arba perspauskite spaustuku. Viską sumaišykite su majonezu, pagal skonį gardinkite druska, pipirais.

Ant didelės lėkštės iš gautos masės suformuokite morką. Ją apiberkite tarkuotu čederio sūriu, jį šiek tiek paslėkite ranka. Čederio sūrį galite pakeisti sutrupintais kiaušinių tryniais. Į morkos viršūnę įsmeikite petražolių šakelių. Šalia morkos priberkite krekerių, trapučių, sudėliokite paskrudintos ar pakepintos duonos gabaliukus.

Šitaip galite suformuoti ir kitas nebirias, tepamas salotas ar įvairius užtepus.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (209)
Katrina