Šokoladiniai kiaušiniai su varškės ir persikų įdaru
Šokoladiniai kiaušiniai su varškės ir persikų įdaru
Autorius: Aistė
Jums reikės
6-8
šokoladiniai kiaušiniai
 
150 g
rikotos
 
30 g
cukraus pudros
 
0.5 šaukštelio
citrinos sulčių
 
0.5 šaukštelio
vanilės ekstrakto
 
125 ml
riebios grietinėlės
 
2 šaukšteliai
apelsinų sulčių
 
1 šaukštas
abrikosų džemo
 
1 šaukštas
sviesto
 

Paruošimas

Peiliu atsargiai nuplaukite šokoladinių kiaušinių viršų. Geriau naudoti storesnio šokolado kiaušinius, jeigu viršūnė sunkiai nusipjauna, tai peilį pašildykite.

Kol gaminsite įdarą kiaušinius įdėkite į šaldytuvą, kad neaptirptų.

Rikotą, cukraus pudrą, citrinos sultis ir vanilę labai gerai išplakite. Atskirame indelyje iki standumo išplakite grietinėlę ir ją atsargiai, dalimis įmaišykite į rikotos masę. Šia mase atsargiai užpildykite kiaušinius, tam naudokite konditerinį maišelį ar mažą šaukštelį.

Apelsinų sultis, abrikosų džemą ir sviestą gerai išmaišykite, pašildykite, kad sviestas išsilydytų ir palikite truputį atvėsti.

Kiaušinių „baltymus“ centre truputį paspauskite ir į duobutes dėkite po truputį pasiruošto „trynio“. Paruoštus kiaušinius šaldykite šaldytuve bent jau 30 min. Prieš tiekdami 10 min. palaikykite kambario temperatūroje.

Labai skanus ir itin dailus Velykų desertas.
 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (209)
Džiugas