Estiška pynutė su cinamonu
Estiška pynutė su cinamonu Estiška pynutė su cinamonu
Autorius: Aistė
Jums reikės
120 ml
šilto pieno
 
1 šaukštas
medaus
 
1
kiaušinio trynys
 
80 g
sviesto
 
žiupsnelis
druskos
 
15 g
šviežių mielių
 
300 g
miltų
 
4 šaukštai
cukraus
 
2 šaukšteliai
cinamono
 

Paruošimas

Mieles ištirpinkite šiltame piene su medumi (galite pakeisti cukrumi) ir palikite šiltoje vietoje iki kol truputį suputos.

30 gramų sviesto išlydykite, palaukite kol truputį pravės ir sumaišykite su kiaušinio tryniu, įmaišykite miltus, druską, supilkite pieno ir mielių mišinį ir užminkykite tešlą. Tešlą pridenkite ir palikite kilti 1-2 valandas.

Likusius 50 g sviesto sumaišykite su cukrumi ir cinamonu iki vientisos masės.

Pakilusią tešlą iškočiokite į 1 cm storumo lakštą. Sutepkite sviesto, cukraus ir cinamono mišiniu (truputį mišinio pasilikite). Tvirtai susukite.

Suktinuką pjaukite išilgai (tik viršuje palikite neperpjautą), supinkite į kasą ir jos galus sujunkite. Pasižiūrėkite į nuotraukose esantį koliažą, kuriame šis procesas parodytas žingsnis po žingsnio.

Pynės viršų aptepkite likusiu sviesto, cukraus ir cinamono mišiniu. Pynę dėkite ant skardos, palikite dar 30 min. kilti.

Kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje 20-25 min. Iki kepimo pabaigos likus 5-10 min. kaitrą sumažinkite iki 180C.

Skani ir graži pynutė, kuri tikrai papuoš kiekvieną stalą!

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (145)
rimantukas 10men.