Lengva pomidorų ir pupų sriuba
Lengva pomidorų ir pupų sriuba
Autorius: Aistė
Jums reikės
1 stiklinė
vandens arba sultinio
 
1
svogūnas (geriau raudonasis)
 
2 - 3 skiltelės
česnako
 
3 šaukštai
aliejaus
 
didelė skardinė (apie 800 ml)
konservuotų pupelių
 
maža skardinė (apie 400 g)
pupelių (geriau raudonųjų)
 
šiek tiek
muskato riešuto, druskos, pipirų
 

Paruošimas

Storadugniame puode įkaitinkite aliejų ir apkepinkite kubeliais pjaustytą svogūną. Česnaką susmulkinkite ir taip pat meskite prie svogūnų, dar porą minučių pakepinkite, o tuomet įberkite druskos, pipirų, muskato riešuto. Mėgstantys aštriau gali dėti čili pipiro ar kitokių, patinkančių prieskonių.

Suverskite konsertuovus pomidorus su visu skysčiu, pamaigykite juos šaukštu ar mentele, suverskite nusunktas pupeles, viską patroškinkite 5 min. Pilkite stiklinę vandens arba sultinio, sumažinkite ugnį ir virkite dar 15-20 min.

Patiekite su smulkintomis petražolėmis ir grietine.
 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)
rokas