Paprastas trupininis pyragas
Paprastas trupininis pyragas
Autorius: Aistė
Jums reikės
250 g
sviesto arba margarino
 
2
kiaušiniai
 
1 stiklinė
cukraus
 
2 šaukštai
grietinės
 
400 g
miltų
 
1 šaukštelis
kepimo miltelių
 
pagal skonį
džemo, uogienės
 

Paruošimas

Margariną arba sviestą ištrinkite su cukrumi iki baltos, purios masės. Tuomet įmuškite kiaušinius, sukrėskite grietinę, viską perplakite. Po truputį įsijokite miltus ir kepimo miltelius ir išminkykite elastingą, plasteliną primenančią tešlą. Tešlą suvyniokite į maišelį ar maistinę plėvelę ir valandai dėkite į šaldytuvą.

Po valandos atskirkite ketvirtadalį tešlos ir jį dėkite į šaldymo kamerą.

Likusią tešlą paskleiskite ant švarios, kepimo popieriumi išklotos skardos, šonuose suformuokite bortelius. Ant viršaus paskirstykite mėgstamą džemą ar uogienę, galite dėti tiek storesnį, tiek plonesnį sluoksnį. Taip pat galite pritarkuoti obuolių ar dėti trintas, šviežias uogas. Skanu ir su saldinta varškės mase. Galiausiai užtarkuokite iš šaldymo kameros išimtą likusią tešlą.

Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje 35-40 min.

 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (210)
Oskaras