Vištų blauzdelės su riešutų plutele
Vištų blauzdelės su riešutų plutele
Autorius: Aistė
Jums reikės
5
vištų blauzdelės
 
1
kiaušinis
 
1 šaukštas
kečupas
 
75 g
džiūvėsėlių
 
100 g
žemės riešutų
 
šiek tiek
druskos, pipirų
 
kepimui
aliejaus
 

Paruošimas

Blauzdeles išplaukite, atsargiai išnerkite iš odelių, jas nupjaukite. Odelių nereikės.

Riešutus susmulkinkite maisto smulkintuvu (nepersistenkite, turi likti smulkūs gabaliukai) arba smulkiai sukapokite peiliu. Smulkintus riešutus sumaišykite su džiūvėsiais.

Atskirame indelyje išplakite kiaušinį, dėkite druskos, kečupo, pipirų, sumaišykite. Papildomai galite dėti prieskoninių žolelių arba čili pipiro, jeigu patinka aštriau.

Blauzdeles mirkykite į kiaušinių plakinį, o tuomet į riešutų ir džiūvėsių mišinį.

Apkepinkite gerai įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus iki kol dailiai apskrus, perkelkite į kepimo indą (galite į orkaitę statyti su visa keptuve, jeigu turite tam tinkamą keptuvę) ir kepkite iki 190C įkaitintoje orkaitėje apie 50 min.
Blauzdeles taip pat galima kepti gruzdintuvėje ar puode su aliejumi, gruzdinti reikia apie 30 min. Vėliau sudėkite ant popierinių rankšluostėlių, kad susigertų riebalų perteklius. 

Patiekite su orkaitėje keptomis bulvių skiltelėmis, šviežiomis daržovėmis.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (136)
Linas