Omletas sluoksniuotoje tešloje
Omletas sluoksniuotoje tešloje
Autorius: Aistė
Jums reikės
100 g
sūrio
 
1 didelis lapas
sluoksniuotos tešlos
 
200 g
pievagrybių
 
200 g
kumpio
 
pundelis
krapų
 
1
kiaušinis aptepimui
 
6
kiaušiniai omletui
 
šiek tiek
druskos, pipirų
 
1 šaukšas
sviesto
 

Paruošimas

Svieste apkepkite pasmulkintus grybus, jiems apkepus į keptuvę verskite kubeliais pjaustytą kumpį ir taip pat pakepinkite keletą minučių.

Kiaušinius išplakite ir sumaišykite su tarkuotu sūriu bei kapotomis petražolėmis. Plakinį pilkite ant kepintų grybų ir kumpio ir maišant kepkite 4-5 min. iki kol kiaušiniai bus iškepę. Gardinkite druska ir pipirais pagal skonį.

Sluoksniuotos tešlos lapelį šiek tiek pakočiokite (jeigu turite tik mažus lapelius, tai 2 lapelius suminkykite ir iškočiokite). Įsivaizduokite, kad turimo tešlos lakšto centras yra stačiakampis, jo įpjauti negalima, ant jo bus dedamas įdaras, o likusią tešlos dalį iš šonų reikia supjaustyti juostelėmis.

Omletą dėkite į tešlos lakšto centrą, o supjaustytu šonus supinkite. Kiaušinį išplakite ir juo aptepkite vyniotinį.

Kepkite iki 190C įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min. iki kol gražiai apskrus.

Pjaustykite šiek tiek pravėsusį.

Omletą galite pasiruošti su įvairiais priedais. Tai originali ir gardi idėja ypatingiems pusryčiams.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
RIMANTA
2015-03-10 20:16:17
receptas patiko,meginsim pasigaminti...
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (188)
Armandas