Trisluoksnis sūrio tortas
Trisluoksnis sūrio tortas
Autorius: Aistė
Jums reikės
800 g
varškės
 
3
kiaušiniai
 
1 stiklinė
cukraus
 
0.5 šaukštelio
vanilės ekstrakto
 
2 šaukštai
kukurūzų krakmolo
 
100 g
juodojo šokolado
 
300 g
šokoladinių sausainių
 
60 g
sviesto
 
20 g
tirpios kavos
 

Paruošimas

1 sluoksnis. Sausainius sutrupinkite maisto smulkintuvu arba permalkite, taip pat lengva sutrupinti sausainius pakočiojant kočėlu. Į sausainių masę supilkite lydytą sviestą ir gerai išmaišykite. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Sudėkite sausainių masę, ją gerai paslėkite pirštais.

2 sluoksnis. Varškę ištrinkite su cukrumi, įmuškite kiaušinius, permaišykite, pilkite vanilės ekstraktą, berkite kukurūzų krakmolą ir masę išplakite iki vientisumo, turi nelikti jokių gumuliukų. 2/3 masės atidėkite ir į ją įmaišykite tirpios kavos miltelius bei išlydytą šokoladą. Šią masę sukrėskite ant jau suslėgtų trupinukų.

3 sluoksnis. Likusi 1/3 varškės masės ir yra trečiasis sluoksnis. Jį atsargiai sukrėskite ant likusių dviejų, išlyginkite.

Tortą kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje 1 valandą. Kepant į orkaitę, ant žemesnės lentynos, po tortu įstatykite dubenuką su vandeniu - vanduo garuos ir tortas bus tolygesnis bei drėgnas.

Tortą pjaustykite tik jam visiškai atvėsus, geriausia būtų palaikyti šaldytuve pernakt ir tik tuomet tiekti.

Labai sotus, originalus ir skanus kepinys.
 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)
Paulina