Česnakinės krevetės
Česnakinės krevetės
Autorius: Aistė
Jums reikės
500 g
krevečių
 
20 ml
alyvuogių aliejaus
 
6 skiltelės
česnako
 
30 g
sviesto
 
1 šaukštas
smulkinto čili pipiro
 
0.5
citrinos sultys
 
sauja
kapotų petražolių
 
šiek tiek
druskos
 
2 šaukštai
vandens
 

Paruošimas

Jeigu krevetės šaldytos, tai jas visiškai atšildykite. Krevetes nulupkite (uodegas galite palikti), išimkite per nugarėles einančias tamsias venas. Krevetes apie 1 min. apkepinkite gerai įkaitintame aliejuje, tuomet pabarstykite druska ir dar 1 min. kepinkite. Įmaišykite smulkiai pjaustytą česnaką, čili pipirą, dar 1 min. kepinkite.

Užpilkite citrinos sulčių, dėkite šalto sviesto, berkite pusę turimų petražolių lapelių. Palaukite, kol sviestas išsilydys, tuomet sumažinkite ugnį ir troškinkite 2-3 min. Krevetes išimkite ir atidėkite į serviravimo lėkštę arba sudėkite ant ryžių, virtų makaronų, jeigu tiekiate su tokiu garnyru.

Keptuvėje likusį sviesto padažą praskieskite pora šaukštų vandens ir kaitinkite 2 min. Tuomet padažą užpilkite ant krevečių, užberkite likusias kapotas petražoles.

Patiekite su mėgiamomis salotomis, ryžiais, makaronais.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (209)
martina