Vaniliniai-migdoliniai mėnuliukai
Vaniliniai-migdoliniai mėnuliukai
Autorius: Aistė
Jums reikės
180 g
miltų
 
1 šaukštelis
vanilinio cukraus
 
200 g
sviesto
 
1
didelis kiaušinis
 
2 šaukštai
cukraus
 
200 g
maltų migdolų
 

Paruošimas

Miltus persijokite ant stalo, į juos suberkite permaltus migdolus, cukrų, vanilinį cukrų. Miltų centre padarykite duobutę, į ją muškite kiaušinį ir sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą.
Dideliu peiliu kapokite mišinį iki kol nebeliks sausų miltų. Tuomet viską suminkykite į tešlos gumulą, jį įsukite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve apie valandą.

Pašaldytą tešlą atidalinkite mažesniais gabaliukais iš jų delnais suformuokite dešreles, tas dešreles susukite U forma ir dėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Darykite nedidelius sausainius, tuomet jie iškepa trapesni ir skanesni.

Kepkite iki 180C orkaitėje apie 10-15 min. iki kol gražiai parusvės.

Iškeptus galite apibarstyti cukraus pudra.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
migdolas
2015-02-09 16:18:03
dejau daugiau miltu (is akies, kad tesla patogiai kociotusi) ir zymiai maziau migdolu, kuriuos sukapojau. gavosi tikrai gerai. :) dekui uz receptuka.
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (168)
EMILIJA