Tortas „Napoleonas“
Tortas „Napoleonas“
Autorius: Aistė
Jums reikės
700 g
miltų
 
500 g
sviesto
 
1
kiaušinis
 
4 šaukštai
grietinės
 
žiupsnelis
druskos
 

Paruošimas

Viršuje nurodomi tešlos ingredientai.

Kremo ingredientai: 0.5 kg.sviesto; 120 g.miltų; 350 g.cukraus; 1 stiklinė pieno; 2 tryniai; 1 pakelis vanilinio cukraus; citrinos arba spanguolių sulčiu.

Tešlos gaminimas: miltus išsijokite ant švaraus stalo, jų centre padarykite duobutę, į ją sudėkite šaltą, kubeliais pjaustytą sviestą, įmuškite kiaušinį, dėkite grietinės, berkite druskos. Tešlą kapokite peiliu iki kol nebeliks sausų miltų. Tuomet tešlą suminkykite į vientisą gumulą, jį šaldytuve laikykite 3-4 valandas.

Paruoštą ir pašaldytą tešlą trumpai perminkykite ir iš jos iškočiokite lakštus - jų dydį ir formą pasirinkite patys, galite daryti tiek apvalų, tiek stačiakampį ar kitos formos tortą. Lakštus po vieną kepkite vandeniu šiek tiek suvilgytoje skardoje, iki 180C įkaitintoje orkaitėje iki kol jie taps dailios auksinės spalvos ir pasipūs.

Iškeptus lakštus apipjaukite pagal pageidaujamą formą, nupjautus lakštus pasilikite - juos sumaigykite, gautais trupiniais vėliau papuošite tortą.

Kremo ruošimas: sviestą ištirpinkite puode, berkite miltus ir nuolat maišant juos kepinkite apie 3 min. Atskirame puode užvirinkite pieną su cukrumi, užvirus jį pilkite į sviestą su miltais. Intensyviai maišant viską dar kelias min. pakaitinkite. Tuomet nukelkite nuo ugnies ir mediniu šaukštu maišykite iki kol kremas atvės.
Į atvėsusį kremą po vieną, permaišant sudėkite trynius, pikite sultis ir berkite vanilinį cukrų. Sukite iki kol kremas bus purus.

Torto surinkimas: Atvėsusius papločius pertepkite kremu (šiek tiek kremo pasilikite puošybai), uždėkite pjaustymo lentelę, o ant jos užkraukite sunkesnė svorį. Šitaip 2-3 valandas slėkite tortą.
Suslėgtą tortą ištepkite pasiliktu kremu, apklijuokite pasiliktais trupiniais.
 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)
Sunaitelis