Mieliniai riestainiai
Mieliniai riestainiai
Autorius: Aistė
Jums reikės
1 kg
miltų
 
250 ml
pieno
 
250 ml
vandens
 
80 g
sviesto
 
1 šaukštas
cukraus
 
2 šaukštai
sausų mielių (arba 40 g šviežių)
 
2 šaukšai
druskos
 
1 l
vandens (virimui)
 
3 šaukštai
sodos (virimui)
 

Paruošimas

100 g miltų sumaišykite su mielėmis ir drungnu vandeniu. Palikite šiltoje vietoje 5 valandas, kad parūgtų. Po to šį ruošinį sumaišykite su likusiais miltais, šiltu pienu, druska, cukrumi, tirpintu sviestu. Išminkykite tešlą, minkykite apie 10 min.
Tešlą atidėkite kilti 1,5 valandos.

Tešlą perminkykite, formuokite riestainius - tiesiog atgnybkite gabalą tešlos, delnais suvyniokite į tešlos dešrelę ir ją susukite. Juos sudėkite ir palikite kilti dar 30 min.

Dideliame puode užvirinkite 1,5 litro vandens, berkite kepimo sodos. Į puodą dėkite po 1-2 riestainius ir virkite maždaug po 5 sekundes. Avirtus riestainius dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Riestainius prieš kepima galite apiberti druska, sėklomis. Kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min. iki kol riestainiai bus gražios, šviesiai rudos spalvos.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (189)
Dominykas
ESV