Šokoladiniai putėsiai (tik 2 ingredientai)
Šokoladiniai putėsiai (tik 2 ingredientai)
Autorius: Aistė
Jums reikės
270 g
juodojo šokolado
 
240 g
vandens
 

Paruošimas

Pasiruoškite indą su ledukais ir vandeniu, į jį įstatykite kitą indą, kuriame plaksite putėsius.

Šokoladą sulaužykite, užpilkite drugnu vandeniu ir ištirpinkite puode ant vidutinės ugnies, vis maišykite. Šokoladui ištirpus galite pridėti papildomų priedų - čili pipirų, vanilės ar kitokio ekstrakto, šaukštą likerio ar brendžio.

Ištirpusį šokoladą perpilkite į prieš tai pasiruoštą indą, kuris įstatytas į ledinio vandens vonelę. Šokoladą intensyviai plakite šluotele arba mikseriu iki kol masė pradės tirštėti. Neperplakite. Perplakus masėje atsiras šokolado gumuliukų. Jeigu nutiko būtent taip, tai masę vėl pakaitinkite, išlydykite ir iš naujo plakite vedo vonelėje.

Šokoladinius putėsius tiekite su uogomis, riešutais. Jais galima pertepti pyragus, gardinti ledus.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (138)
Mindaugas