Džiūvėsiais ir sūriu kimšti pomidorai
Džiūvėsiais ir sūriu kimšti pomidorai
Autorius: Aistė
Jums reikės
8
dideli pomidorai
 
200 g
džiuvėsių
 
1 - 2
česnako skiltelės
 
150 g
sūrio (fermentinio arba puskiečio)
 
sauja
petražolių
 
šiek tiek
druskos, pipirų
 
8 šaukštai
aliejaus
 

Paruošimas

Pomidorų viršūnėles atsargiai nupjaukite (jas pasilikite). Pomidorų vidurinę dalį atsargiai išskobkite ir atidėkite į atskirą indelį.

Išskobtas pomidorų dalis smulkiai supjaustykite ar patrinkite maisto smulkintuvu, sumaišykite su džiūvėsiais, kapotomis petražolėmis, tarkuotu sūriu (truputį sūrio pasilikite), berkite šiek tiek druskos, pipirų.

Gauta mase įkimškite pomidorus, juos šiek tiek patrinkite aliejumi, viršų apiberkite sūriu ir uždenkite prieš tai nupjautomis kepurėlėmis.

Pomidorus sudėkite į kepimo indą. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.

Pomidorus galite patiekti kaip pagrindinį patiekalą arba kaip garnyrą prie vištienos, žuvies patiekalų.

Džiūvėsius taip pat galite keisti biriai virtais ryžiais.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (168)
Dastin