Ryžių pomidorinė sriuba
Ryžių pomidorinė sriuba
Autorius: Aistė
Jums reikės
2 šaukštai
aliejaus
 
1
svogūnas
 
1
morka
 
1
saliero stiebas
 
1 šaukštas
cukraus
 
2 šaukštai
acto
 
1 šaukšas
pomidorų pastos
 
400 g
konservuotų pomidorų
 
1 L
sultinio (daržovių arba vištienos)
 
150 g
nevirtų ryžių
 
1 sauja
petražolių
 
šiek tiek
druskos, pipirų
 

Paruošimas

Aliejų įkaitinkite nesvylančiame puode ir jame apkepinkite smulkintą svogūną, morką, salierą, kepinkite iki kol suminkštės. Berkite cukraus, pilkite acto ir dar minutę pakaitinkite. Įmaišykite pomidorų pastą, suverskite konservuotus pomidorus (juos šiek tiek pasmulkinkite ar patrinkite pirštais). Supilkite sultinį. Puodą uždenkite ir 10 min. patroškinkite.

Galiausiai suberkite ryžius ir sriubą virkite iki kol ryžiai išvirs. Pagardinkite pipirais, berkite druskos ir kitų prieskonių, jeigu trūksta.

Patiekiant užberkite kapotų petražolių. Galima įsimaišyti šaukštelį pesto padažo.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (210)
Kotryna ir Deividas