Kalėdinis glazūruotas kiaulės kumpis
Kalėdinis glazūruotas kiaulės kumpis
Autorius: Aistė
Jums reikės
1 (apie 5 kg)
užpakalinė kiaulės koja, kumpis (su kaulu, oda)
 
1
cinamono lazdelė
 
1 šaukštas
juodųjų pipirų grūdelių
 
1 šaukštas
kalendros sėklų
 
2
lauro lapeliai
 
apie 25
gvazdikėliai
 
200 ml
klevų sirupo
 
2 šaukštai
grūdėtųjų garstyčių
 
2 šaukštai
Vorčesterio padažo
 
2 šaukštai
sojų padažo
 

Paruošimas

Kiaulės kumpį gerai nuplaukite ir dėkite į didelį puodą. Užpilkite šaltu vandeniu, dėkite cinamono lazdelę, pipirus, kalendros sėklas, lauro lapelius. Virkite 2 valandas. Vis žiūrėkite, kad mėsa būtų apsemta, jeigu nugaravo, tai įpilkite dar šiek tiek verdančio vandens. Vis nugriebkite susidarančias putas.

Kiaulės kumpį atsargiai išimkite. Skysčio neišpilkite - gautą sultinį galėsite panaudoti sriubai, troškiniams. Kumpį atvėsinkite, o tuomet nupjaustykite odą - nupjaukite tik odą, riebalų sluoksnį palikite. Riebalų sluoksnį įpjaukite įstrižomis grotelėmis, į vietas, kur linijos susikerta, įbeskite po gvazdikelį. Šitaip paruoštą kiaulės kumpį šaldytuve galima laikyti iki dviejų dienų, tad, taupydami laiką šventinę dieną, galite pasiruošti iš anksto.

Glazūrai sumaišykite klevų sirupą, garstyčias, Vorčesterio ir sojos padažus. Puse kiekio apipilkite į kepimo indą padėtą kumpį. Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 min., tuomet ant kumpio supilkite antrą glazūros dalį ir kepkite dar 40 min. Kepant vis pašlakstykite susidarančiomis sultimis.

Iškeptą kumpį pavėsinkite 15 min., o tuomet pjaustykite ir tiekite. Skanus tiek karštas, tiek šaltas.
 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (168)
Kevin