Vištienos sriuba su kariu
Vištienos sriuba su kariu
Autorius: Aistė
Jums reikės
2 šaukštai
sviesto
 
1
svogūnas
 
2
saliero stiebai
 
2
morkos
 
4 šaukšteliai
kario miltelių
 
0.5 kg
vištienos (sultiniui)
 
sauja
ryžių
 
2
rūgštūs obuoliai
 
šiek tiek
druskos, pipirų
 
1-2
lauro lapai
 

Paruošimas

Į puodą pilkite 1 litrą vandens, dėkite vištieną, pasūdykite, dėkite lauro lapelį ir virkite apie pusantros valandos - turėsime sultinį sriubai. Vištieną išimkite, nuimkite nuo kaulų, pasmulkinkite ir grąžinkite į puodą.

Sviestą išlydykite ir ant jo pakepinkite smulkiai pjaustytus svogūnus, salierą ir morkas. Sumažinkite ugnį, uždenkite ir 10 min. patroškinkite iki kol daržovės suminkštės. Ant jų berkite kario prieskonius, permaišykite.

Kepintas daržoves verskite į sultinį, berkite ryžius, sudėkite kubeliais pjaustytus obuolius (tinka tik rūgštūs obuoliai, jeigu tokių neturite, tai visai nedėkite). Virkite ant vidutinės ugnies, kol išvirs ryžiai. Galite papildomai paskaninti druska ar pipirais.

Patiekite su grietine, trupučiu žalumynų.

 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (138)
Aušra