Pupelių sriuba su rūkytu kumpiu
Pupelių sriuba su rūkytu kumpiu
Autorius: Aistė
Jums reikės
500 g
pupelių (sausų)
 
500 g
rūkyto kumpio
 
2 šaukštai
Provanso žolelių mišinio
 
1 šaukštas
aliejaus
 
1
svogūnas
 
1
morka
 
2 stiebai
saliero
 
2-3 skiltelės
česnako
 
šiek tiek
druska, pipirai
 

Paruošimas

Puode užvirinkite vandenį, išjunkite, berkite pupeles ir palikite brinkti 2 valandas. Galite užpilti šaltu vandeniu ir palikti pernakt. Pupoms išbrinkus vandenį nupilkite ir jas perplaukite.

Kol pupos mirksta, kumpį supjaustykite pailgomis juostelėmis, kitame puode užpilkite 1 litru vandens, berkite Provanso žolelių ir užvirinkite, tuomet sumažinkite ugnį ir virkite apie valandą.

Svogūnus supjaustykite, kelias minutes pakepinkite aliejuje, berkite smulkintą česnaką ir taip pat apie minutę pakepinkite.

Kumpiui pavirus valandą į tą puodą berkite išmirkusias pupas, kepintus svogūnus, supjaustytas morkas ir salietus. Virkite dar apie 40 minučių, kol daržovės suminkštės. Gardinkite druska, pipirais.

Patiekite su kapotomis petražolėmis ir grietine.
 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
migle
2014-12-06 13:33:10
puikus receptas, dažnai taip pati darau, tik naudoju parukytus sonkauliukus.
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (137)
Austeja