Orkaitėje kepti kalafiorai
Orkaitėje kepti kalafiorai
Autorius: Aistė
Jums reikės
1 galva
žieidnis kopūstas
 
sauja
tarkuoto sūrio
 
šiek tiek
druskos, pipirų
 
1 šaukštas
citrinos sulčių
 
2-3 skiltelės
česnako
 
4-5 šaukštai
aliejaus
 

Paruošimas

Kalafiorą išskirstykite žiedynais. Juos sudėkite į didelį indą, įspauskite ant sudėkite smulkiai pjaustytą česnaką, pilkite citrinos sultis, aliejų, berkite druskos ir pipirų. Pakratykite, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų.

Kalafiorus dėkite į aliejumi pateptą kepimo indą ar ant kepimo popieriumi išklotos ir aliejumi pateptos skardos.

Kepkite iki 200 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min., kol suminkštės ir šiek tiek apskrus. Tiekite apibėrus tarkuotu sūriu.

Galima tiekti kaip pagrindinį patiekalą, su šviežių daržovių salotomis ar patinkančiu padažu. Taip pat tinka prie mėsos, o ypač prie žuvies ir paukštienos patiekalų.
 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
mėgėja
2014-12-10 19:12:49
tai kalafiorai ar brokoliai?
Valgytoja
2014-12-10 19:05:28
Pavadinime kalafiorai,recepte jau brokoliai
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (151)
Gabija