Česnakinė bulvių košė
Česnakinė bulvių košė
Autorius: Aistė
Jums reikės
1 l
vištienos sultinio
 
1 kg
bulvių
 
2 - 3 skiltelės
česnako
 
120 ml
grietinėlės
 
60 g
grietinės
 
sauja
laiškinių česnakų (arba svogūno laiškų)
 
30 g
sviesto
 
žiupsnelis
druskos
 

Paruošimas

Bulves nuskuskite, pasmulkinkite ir virkite sultyje. Nepervirkite. Tuomet bulves išimkite, bet sultinio dar neišpilkite.

Česnaką labai smulkiai supjaustykite arba perpauskite spaustuku. Sumaišykite su bulvėmis, pilkite prietinėlę, porą šaukštų sultinio, kuriame virė bulvės ir gerai pertrinkie. Pridėkite grietinės, druskos, sviesto, smulkiai kapotų laiškinių česnakų (galima pakeisti svogūnų laiškais), permaišykite.

Galima tiek ir kaip garnyrą, ir kaip pagrindinį patiekalą.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (151)
Gabija