Makaronai su grietinėlės - sūrio padažu (fettuccine alfredo)
Makaronai su grietinėlės - sūrio padažu (fettuccine alfredo)
Autorius: Aistė
Jums reikės
250 g
nevirtų makaronų
 
sauja
kapotų petražolių
 
šiek tiek
druskos, pipirų
 
50 g
sviesto
 
230 ml
riebios grietinėlės
 
120 g
tarkuoto kietojo sūrio
 
1 skiltelė
česnako
 

Paruošimas

Patiekalui tradiciškai naudojami fettucine makaronai - juostelės, tačiau galima naudoti ir kitokius makaronus. Juos išvirkite pagal nurodymus ant pakelio.

Sviestą išlydykite ant vidutinės ugnies, tuomet pilkite grietinę ir kaitinkite apie 5 min., galiausiai įspauskite česnako, berkite sūrio ir permaišykite. Padažas paruoštas.

Makaronus išdėkite į lėkštes, užpilkite padažo, pabarstykite pipirais ir druska, užberkite smulkintų petražolių.

Į patiekalą taip pat galima pridėti apvirtų brokolių ar šparagų, apkepinto kumpio ar šoninės.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Ines Di Lelio
2016-05-09 15:43:51
HISTORY OF ALFREDO DI LELIO CREATOR IN 1908 OF “FETTUCCINE ALL’ALFREDO” (“FETTUCCINE ALFREDO”), NOW SERVED BY HIS NEPHEW INES DI LELIO, AT THE RESTAURANT “IL VERO ALFREDO” – “ALFREDO DI ROMA” IN ROME, PIAZZA AUGUSTO IMPERATORE 30 With reference to your article I have the pleasure to tell you the history of my grandfather Alfredo Di Lelio, who is the creator of “Fettuccine all’Alfredo” (“Fettuccine Alfredo”) in 1908 in the “trattoria” run by his mother Angelina in Rome, Piazza Rosa (Piazza disappeared in 1910 following the construction of the Galleria Colonna / Sordi). This “trattoria” of Piazza Rosa has become the “birthplace of fettuccine all’Alfredo”. More specifically, as is well known to many people who love the “fettuccine all’Alfredo", this famous dish in the world was invented by Alfredo Di Lelio concerned about the lack of appetite of his wife Ines, who was pregnant with my father Armando (born February 26, 1908). Alfredo di Lelio opened his restaurant “Alfredo” in 191
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)
Mindaugas