Sausainiai su džemu
Sausainiai su džemu
Autorius: Aistė
Jums reikės
170 g
sviesto
 
200 g
cukraus
 
2
kiaušiniai
 
3 lašai
vanilės ekstrakto
 
310 g
miltų
 
5 g
kepimo miltelių
 
žiupsnis
druskos
 
150 g
džemo ar uogienės
 

Paruošimas

Kambario temperatūros sviestą išplakite su cukrumi iki vientiso, puraus kremo, tuomet sumuškite kiaušinius, lašinkite vanilės ekstrakto ir perplakite. Įmaišykite miltus, druską, kepimo miltelius ir permaišykite, tešlą suminkykite į vieną gumulą, jį susukite į maisto plėvelę ar dėkite į maišiuką ir palaikykite šaldytuve bent valandą (geriausia palikti pernakt).

Sausainių tešlą iškočiokite į 2,5 - 3 cm storumo lakštą, išspauskite ar išpjaukite apskritimus, jų centre nykščiu įspauskite duobutę, ją pripildykie patinkančiu džemu arba uogiene. 

15-20 min. kepkite iki 200 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje.

Iškeptus galima pabarstyti cukraus pudra.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (136)
Linas