Airiškas jautienos troškinys
Airiškas jautienos troškinys
Autorius: Aistė
Jums reikės
2 šaukštai
aliejaus
 
500 g
jautienos
 
1
svogūnas
 
4
morkos
 
2 skiltelės
česnako
 
žiupsnis
druskos, pipirų
 
po šaukštelį
džiovintų čiobrelių, rozmarino
 
2
lauro lapai
 
2 stiklinės
jautienos sultinio
 
2 šaukštai
minkšto sviesto
 
2 šaukštai
miltų
 
sauja
šaldytų žirnelių
 

Paruošimas

Dideliame puode ar gilioje keptuvėje pakaitinkite aliejų ir jame apkepinkite kąsnio dydžio gabaliukais pjaustytą jautieną iki kol mėsa apskrus. Tuomet suverskite stambokai pjaustytus svogūnus, morkas, česnaką, druską, pipirus, prieskonines žoles, lauro lapelius. Pakepinkite dar 5 min. Užpilkite sultiniu ir ant lėtos ugnies, uždengus troškinkite 2-3 valandas (jeigu nuspręsite jautieną keisti kiauliena, tai pakaks maždaug 1,5 valandos, tada ir daržoves pjaustykite smulkiau) iki kol mėsa ir daržovės bus minkštos.

Išsitroškinus išimkite lauro lapelius. Minkštą sviestą sumaišykite su miltais ir dėkite į troškinį, suverskite šaldytus žirnelius. Permaišykite ir pakaitinkite iki kol sutirštės.

Tiekite su bulvių koše.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (160)
Kaia