Trinta bulvių sriuba su česnakais
Trinta bulvių sriuba su česnakais
Autorius: Aistė
Jums reikės
1 galvutė
česnako
 
1 šaukštas
aliejaus
 
1 žiupsnelis
čili miltelių
 
3 šaukštai
sviesto
 
1 didelis
svogūnas
 
4 vidutinės
bulvės
 
2 šaukštai
miltų
 
2 stiklinės
vištienos sultinio
 
0.5 stiklinės
pieno
 
šiek tiek
druskos, pipirų
 

Paruošimas

 

Česnaką apiplaukite (nelupkite), ištrinkite aliejumi, pabarstykite čili pipirais ir susukite į gabalą folijos. Tokį česnaką dėkite į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepinkite 40 min. Iškeptą česnaką išlupkite, pertrinkite į košelę.

Svogūną smulkiai supjaustykite, apkepinkite svieste. Svogūnui įgavus aukso spalvą verskite nuskustas, kubeliais pjaustytas bulves. Ir berkite miltų. Tuomet dėkite česnako košelę. Užpilkite sultiniu, dėkite druskos, pipirų prieskonių. Pilkite pieno ir virkite uždengus apie 10-15 min. iki kol bulvės bus visiškai minkštos. Pertriname. Jeigu sriuba jūsų skoniui per tiršta, tai įpilkite dar šiek tiek sultinio ir vėl pertrinkite.

Sriubą tiekiame su sūriu, miltuose pavoliotais ir iki traškumo apkepintais svogūnais, kepinta šonine, kapotais žalumynais.
 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (137)
Austeja