Čeburėkai
Čeburėkai
Autorius: Aistė
Jums reikės
1
svogūnas
 
4 stiklinės
miltų
 
1
kiaušinis
 
500 g
faršo arba kapotos mėsos
 
šiek tiek
druska, pipirai, prieskoniai
 
virimui
aliejaus
 
2 stiklinės
verdančio vandens
 

Paruošimas

Miltus persijokite, įberkite šaukštą druskos ir užpilkite verdančiu vandeniu. Vos pamaišykite ir palikite atvėsti. Atvėsusią tešlą vėliau perminkykite.

Faršą sumaišykite su smulkiai pjaustytu arba tarkuotu svogūnu, muškite kiaušinį, dėkite druskos, pipirų, kitokių mėgiamų prieskonių.

Tešlą iškočiokite keletos milimetrų plonumu ir padalinkite apskritimais (galite naudoti lėkštę arba, jeigu gaminate mažyčius čeburėkus užkandžiui, galite naudoti stiklinę). Į kiekvieno apskritimo centrą dėkite įdaro. Sulenkite ir šonus paspauskite šakute.

Virkite karštame aliejuje po keletą vienetų (jeigu sumesite daug, tai sulips). Išvirusius čeburėkus sudėkite ant popierinio rankšluoskuto, kad susigertų riebalų perteklius.

Tiekite su paprastu sultinuku.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
reikes pabandyt
2015-08-27 07:51:05
bet meswa ne taip reikia paruost
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)
Ieva