Pyragaičiai „Bulvytė“
Pyragaičiai „Bulvytė“
Autorius: Aistė
Jums reikės
600 g
paprastų, pigiausių sausainių
 
160 g
sviesto
 
150-200 g
cukraus
 
1-2 šaukšteliai
cukraus pudros
 
1 šaukštas
pieno
 
3 šaukštai
kakavos
 
1-2 lašeliai
romo esencijos
 

Paruošimas

Sausainius sutrinkite maisto smulkintuvu iki smulkių trupinių. Galite juos iškočioti kočėlu, sumalti mėsmalėje.

Sviestą išlydyti (pasilikte apie 10 g sviesto papuošimui), pilti pieno, suberti cukrų ir vis maišant jį ištirpinti ant nedidelės ugnies, pridėti kakavos, pamaišyti, trumpai pavirti.

Šokoladinę masę sumaišykite su trupiniais iki vientisumo, įlašinkite porą lašelių romo esencijos arba įpilkite pora arbatinių šaukštelių romo (nebūtina). Palaukite, kol šiek tiek pravės ir drėgnomis rankomis formuokite norimo dydžio ir formos pyragėlius.

Likusius 10 g sviesto ištrinkite su cukraus pudra, sudėkite į konditerinį švirkštą ir išspauskite papuošimus ant pyragėlių. Juos dėkite pašalti į šaldytuvą.

Pyragaičius galima pagerinti riešutais, džiovintais vaisiais.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)
Paulina