Blynų tortas
Blynų tortas
Autorius: Aistė
Jums reikės
375 ml
pieno
 
200 g
miltų
 
1 vnt.
kiaušinis
 
2 šaukštai
cukraus
 
kepimui
aliejaus
 
300 g
varškės
 
300 ml
riebios grietinėlės
 
2 šaukštai
cukraus pudros
 
200 g
uogienės ar džemo
 
saujelė
riešutų
 

Paruošimas

Iš pieno, miltų, kiaušinio, 2 šaukštų cukraus užmaišykite skystą tešlą blynams. Aliejuje iškepkite plonus lietinius. Stenkitės, kad jų dydis būtų kuo panašesnis, o vėliau juos dar apipjaukite pagal vieną lėkštę.

Grietinėlę išplakite su cukraus pudra iki standumo. Varškę gerai pertrinkite (arba galite naudoti kreminę varškę ar kreminį sūrį, pavyzdžiui, ricotta) ir atsargiai įmaišykite į grietinėlę.

Sudėkite tortą: kelis blynus sutepkite varškės kremu, vieną - džemu ar uogiene, vėl kelis blynus - varškės kremu ir vieną - džemu ar uogiene. Šitaip sutepkite visą tortą. Šaukštu kremo galite aptepti kraštus ir juos apiberti smulkintais migdolais ar kitais riešutais. Galima aptepti ir viršutinę torto dalį bei papuošti riešutais, vaisiais, uogomis.

Tortą bent 2 valandas palaikykite šaldytuve.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (210)
Oskaras