Trinta grybų sriuba
Trinta grybų sriuba
Autorius: Aistė
Jums reikės
300 g
grybų (tinka pievagrybiai, baravykai arba kazlėkai)
 
50 g
sviesto
 
50 ml
grietinėlės (riebios)
 
1 šaukštas
miltų
 
1 skiltelė
česnako
 
pagal skonį
druska, pipirai
 

Paruošimas

Grybus susmulkinkite ir pavirkite vandenyje. Nereikia visiškai išvirti.

Apvirtus grybus išimkite iš vandens, kuriame jie virė (vandens neišpilkite). Sumaišykite su miltais, smulkiai kapotu ar perspaustu česnaku ir apkepinkite svieste. Apkepus užpilkite vandeniu, kuriame virė grybai, kad vos vos semtų. Patroškinkite iki kol grybai bus visai minkšti.

Grybams išvirus viską pertrinkite, įpilkite dar šiek tiek vandens, kuriame virė grybai, jeigu sriuba gaunasi pernelyg tiršta. Įpilkite grietinėlės, berkite druskos ir pipirų pagal skonį.

Sriubą papuoškite virtų grybų gabaliukais, galima tiekti su batono skrebučiais.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (145)
Ugnė