Aguonų keksas
Aguonų keksas
Autorius: Aistė
Jums reikės
175 g
sviesto
 
4
kiaušiniai
 
100 g
aguonų
 
200 g
miltų
 
175 g
cukraus
 
1 šaukštelis
vanilinio cukraus
 
1 šaukštelis
kepimo miltelių
 
150 g
cukraus pudros
 
1 šaukštas
citrinos sulčių
 
1 šaukštas
verdančio vandens
 

Paruošimas

Aguonas dalimis permalkite kavamale arba maisto smulkintuvu.

Visus keksui skirtus produktus išimkite iš šaldytuvo ir leiskite sušilti iki kambario temperatūros.

Sviestą išsukite su cukrumi iki vientisos masės. Po vieną muškite kiaušinius ir vis perplakite. Galiausiai berkite miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir viską permaišykite.

Į tešlą dėkite aguonas, permaišykite. Tešla gaunasi tiršta.

Kekso formą patepkite riebalais, sukrėskite tešlą ir kepkite 170°С apie valandą.

Kol iškeptas keksas stingsta ruošiame glazūrą - į indelš berkite cukraus pudrą, pilkite citrinos sulčių ir verdančio vandens. Išmaišykite ir šią mase apipilkite pravėsusį keksą.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (138)
dvynukes Emilija ir Dzesika