Žirnienė
Žirnienė
Autorius: Mama.lt
Jums reikės
1.5 litro
mėsos sultinio (arba 1-2 sultinio kubelių)
 
1
didesnis svogūnas
 
1 stiklinė
nemirkytų žirnių
 
2-3
bulvės
 
2-3
morkos
 
pundelis
petražolių
 
truputis
rūkyto kumpio arba šoninės
 
pagal skonį
druskos, pipirų
 

Paruošimas

Žirnius pamerkite nakčiai.

Svogūnus supjaustykite, apkepinkite aliejuje ir verskite į puodą (jeigu naudojate šoninę, tai ją apkepinkite su svogūnais). Visus ingredientus supjaustykite kubeliais. Suberkite žirnius. Užliekite sultiniu ir virkite iki kol daržovės bus minkštos, o žirniai šiek tiek suvirs. Jeigu naudojate sultinio kubelius, tai palaukite kol vanduo su daržovėmis užvirs, tada įtrupinkite sultinio kubelius.

Bebaigiant virti pagardinkite druska, pipirais, smulkintomis petražolėmis.

Patiekite su grietine.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (181)
Deividas