Vištienos sparneliai su aštriu padažu
Vištienos sparneliai su aštriu padažu
Autorius: Mama.lt
Jums reikės
1 kg
vištienos sparnelių
 
0.5 stiklinės
sojos padažo
 
0.5 stiklinės
cukraus
 
pagal skonį
čili, pipirų, druskos
 
truputis
aliejaus
 

Paruošimas

Į aliejų įmaišykite druskos ir pipirų, juo ištrinkite vištienos sparnelius. Valandai padėkite į šaldytuvą.

Sojos padažą ir cukrų kaitinkite keptuvėje iki kol padažas karamelizuosis ir sutirštės, jam bebaigiant virti dar įdėkite čili pipirų (galima naudoti tiek šviežius, tiek džiovintus, tinka ir aštri adžika). Padažui pravėsus pusę jo pilkite ant sparnelių.

Sparnelius kepkite iki 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje iki kol iškeps ir gražiai apskrus.

Ištraukite, apliekite likusiu padažu (jį pakaitinkite, jeigu pernelyg sušalo).

Tiekite su salotomis, ryžiais.
 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (142)
Rokas