Keptas Brie sūris
Keptas Brie sūris
Autorius: Mama.lt
Jums reikės
1 didesnis
Brie sūrio gabaliukas
 
1 lakštas
šaldytos sluoksniuotos tešlos
 
keletas šaukštų
uogienės ar džemo (puikiai tinka vyšnių, aviečių)
 
2-3 šaukštai
rudojo cukraus
 
2-3 šaukštai
klevų sirupo
 

Paruošimas

Nupjaustykite plonus pelėsio skluoksnius nuo sūrio - to daryti nebūtina, bet nupjausčius tešla geriau sulips su sūriu.

Tešlos lapelį šiek tiek atitirpdykite. Pakočiokite pagal turimą Brie sūrio gabaliuką. Ant tešlos dėkite sūrį, jo viršų patepkite uogiene. Tešlą sulipinkite, kad apgaubtų visą sūrio gabaliuką. Vietomis pabadykite.

Kepinėlio viršų aptepkite klevų sirupu (galima tiesiog kiaušinio plakiniu ar aliejumi), užbarstykite rudojo cukraus (galima naudoti ir baltą cukrų).

Kepinėlį dėkite ant aliejumi patepto kepimo popieriaus ir kepkite iki 200 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių arba iki kol tešla pakils ir pagels.

Dar karštą kepinį padėkite į lėštę, šiek tiek praplėškite tešlą, pasilydęs sūris pratekės. Valgykite į jį mirkydami krekerius ar obuolių riekeles.

Taip pat galima ruošti ir Kamambero sūrį.
 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (183)
Nojukas