Obuolių pyragas
Obuolių pyragas "Rudens simfonija"
Autorius: rasyte3
Jums reikės
6vnt
rūgštesnių obuolių
 
70g
razinų
 
200ml
pieno
 
125g
minkšto sviesto
 
4 šaukštų
kukurūzų krakmolo
 
200g
kondensuoto pieno
 
1vnt
citrinos
 
70g
cukraus pudros
 
-
abrikosų džemo ar cukraus sirupo roželių apšlakstymui
 
100g
maltų migdolų
 
150g
miltų
 
3vnt
kiaušinių trynių
 
200ml
grietinėlės
 
2šaukštelių
vanilinio cukraus
 

Paruošimas

Pagrindui minkštą sviestą ištrinti su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Imušti kiaušinį, suberti maltus migdolus, miltus ir gerai išminkyti.Išminkytą tešlą  sudeti i kepimo formą  ir rankomis suformuoti vienodo storio pagrindą . Patalpinti i šaldytuvą  mažiausiai pusvalandžiui.
Kremui krakmolą sumaišyti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Rankine šluotele imaišyti trynius ir ipilti šiek tiek pieno - grietineles mišinio. Gerai išmaišyti, kad neliktų gumuliukų ir supilti likusį pieno mišinį. Nuolat maišant pakaitinti,supilti kondensuotą pieną ir kaitinti iki užvirimo, kol kremas suitirštes.
Kol kremas vesta, atšalusią tešlą kepti 200 laipsnių kaitros orkaiteje apie 15 min.
Iškeptą pagrindą gerai ataušinti. Ant atvesusios tešlos šaukštu paskleisti karamelinį kremą, paviršių išlyginti.
Nuo obuolių skustuku nuskusti ivairaus ilgio ir plocio juosteles ir įvairiai sukdami ir kaišiodami obuolių atplaišas, formuoti rožių žiedlapius ir deti i plikytą kremą,iberti  į tarpelius razinų. Paviršių aptepti abrikosų uogiene arba apšlakstyti cukraus sirupu.
Kepti 180 laipsniu kaitros orkaiteje apie pusvalandi ar šiek tiek daugiau.Pravesus, paviršių lengvai pabarstyti cukraus pudra.

SKANAUS!
 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
vetre
2013-10-21 11:42:29
Labai saldus ir koloringas
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (189)
Armandas