Obuolių pyragas gardžia plutele
Obuolių pyragas gardžia plutele
Autorius: Jūratė Andruškaitė
Jums reikės
Paviršiui: 2.5 valg. šaukštai
sviesto
 
500 g.
rūgštokų obuolių
 
2 valg. šaukštai
miltų
 
1.5 stiklinės
miltų
 
100 g.
migdolų drožlių
 
Tešlai: 2 vnt.
kiaušiniai
 
1 arbat. šaukštelis
kepimo miltelių
 
Pusę stiklinės
cukraus
 
Pusę stiklinės
cukraus
 
1 arbat. šaukštelis
cinamono
 
2 valg. šaukštai
svietso
 

Paruošimas

Kiaušinius išplakti su cukrumi, įpilti ištirpintą sviestą, miltus, kepimo miltelius. Viską išmaišyti. Masę dėti į kepimo popieriumi išklotą indą. Obuolius nulupti, supjaustyti, sumaišyti su cinamonu ir dėti ant tešlos. Uždengus kepimo popieriumi kepti 20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros. Paviršiui: ištirpintą sviestą sumaišyti su cukrumi, miltais, migdolų drožlėmis. Gautą masę užpilti ant pyrago ir dar kepti 10-15 min. Skanaus!

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
...
2012-09-28 00:03:03
Įkeliant receptą susimaišė produktų eiliškumas, todėl tapo nebeaišku kuris produktas priklauso paviršiui, kuris tešlai. Tai va, taisau padėtį. :) Tešlai: 2 kiaušiniai, pusę stiklinės cukraus, 2 šaukštai sviesto, 1,5 stiklinės miltų, šaukštelis kepimo miltelių, 500 g rūgštokų obuolių, šaukštelis cinamono. Paviršiui: 2,5 šaukšto sviesto, pusė stiklinės cukraus, 2 šaukštai miltų, 100 g migdolų drožlių.
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (142)
Mantas