Trupininis obuolių pyragas
Trupininis obuolių pyragas
Autorius: Monika Vaišvilaitė
Jums reikės
100gr
Trupiniams:sviesto
 
50gr
sviesto
 
150gr
miltų
 
2 šaukštų
kakavos miltelių
 
5
didelių obuolių
 
100gr
cukraus
 
2 šaukštai
cukraus
 
2 šaukštelių
cinamono
 
1 šaukštas
cinamono
 
60gr
avižinių dribsnių
 
Kelių lašelių
vanilės esencijos
 

Paruošimas

Gaminame:

  1. Nuluptus obuolius supjaustome gabaliukais, dedame į puodą kartu su sviestu, cukrumi ir cinamonu ir troškiname apie 10-15min. ant silpnos ugnies, kol obuoliai truputį suminkštės.
  2. Darome tešlą trupiniams: supjaustome sviestą gabaliukais, pilame miltus su kepimo milteliais, avižinius dribsnius, kakavą ir cinamoną, vanilės esenciją bei cukrų. Rankomis viską sumaišome kol susidarys trupiniai.
  3. Įkaitiname orkaitę iki 190°C.
  4. Dedame pirmąjį sluoksnį trupinių tešlos į kepimo popieriumi išklotą skardą. Tada uždedame paruoštus obuolius, o ant jų – antrąjį, viršutinį trupinių sluoksnį.
  5. Kepame kol gražiai paruduos apie 25min. Svarbu neperkepti, kad pyragas netaptų pernelyg sausas. Patiekiame dar karštą su ledais ar grietinėle. Skanu ir vienas – tiek šiltas, tiek šaltas. :)

Skanaus! :)

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
rasa
2013-11-18 20:17:00
ryt babdau
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (142)
?????????