Ant grotelių kepta lydeka
Ant grotelių kepta lydeka Ant grotelių kepta lydeka Ant grotelių kepta lydeka
Autorius: aniger
Jums reikės
1.3 kg.
Lydekaitė
 
100 g.
Pasūdyti lašinukai
 
1 šaukštelis
Druska
 
1 žiupsn.
Juodieji pipirai
 
1 žiupsn.
Lauro lapeliai
 
1 saujelė
Petražolės
 
1 šakelė
Žali rozmarinai
 
1 vnt.
Česnako skiltis
 
1 žiupsn.
Aitriosios paprikos milteliai
 
30 g.
Aliejus kepimui
 

Paruošimas

Lydeką nuskusti, išimti vidurius, galvos nenupjauti. Susmulkinti česnakus, sumaišyti su druska ir prieskonais. Jais ištrintą žuvį palaikyti kelias valandas, ar net per naktį. Tuomet įkloti išilgai žuvies po juostelę lašinukų ir užsmaigstyti pilvą dantų krapštukais. Žuvies išorę ištrinti aliejumi ir dėti ant grotelių. Apačioje pastatyti skardą su vandeniu. Kepti apie 40 min. Taip iškepta lydeka gaunasi nesausa , puri.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (138)
gabrielius