Obuoliu pyragas su pudingi ir traškia plutele
Obuoliu pyragas su pudingi ir traškia plutele Obuoliu pyragas su pudingi ir traškia plutele
Autorius: perliukas
Jums reikės
0.5 pok.
vanilinio cukraus
 
300g.
Miltai
 
1 pok.
vanilės pudingo
 
400 gr
pieno
 
800 gr
obuolių
 
gera sauja
maltu džiuvesėlių
 
1
kiausinis
 
1 arb.šaukšt.
kepimo miltelių
 
1 valg. š.
grietinės
 
0.5 stiklines
cukraus pudros
 
2-3 valg. š.
cukraus
 

Paruošimas

  Minkštą sviestą išsukame iki purumo su cukraus pudra.Įmušame kiaušinį,dedame grietinę ir vėl išsukame.Persijojame miltus sumaišytus su kepimo milteliais, dedame puse pakelio vanilinio cukraus ir užminkome tešlą.Tešla turi būti minkšta.4
Padaliname tešlą į dvi dalis: viena didesne kita mažesne.Didesnę dalį dedame į šaldytuvą,mažesnę į šaldymo kamerą 2 valandom.
Obuolius nulupame ir supjaustome plonai.
Pudingą paruošiame pagal instrukciją ant pakelio.Tik pieno mažiau,ant pakelio rašo 500 ml., mes imame 400 ml.
Imame 100 ml pieno ir ištirpiname pudingo miltelius.


300 ml. pieno užviriname, nuimame nuo plytos,dedame pudingo masę, cukraus ir gerai išmaišome.Statome ir maišant užverdame.

Dabar imame formą kur kraštai nusiima, išklojame su kepimo popieriumi, dedame tešlą iš šaldytuvo ir išlyginame, padarome kraštelius.Dugną subadome su šakute,apibarstome duonos trupiniais.
Obuolius sumaišyti su pudingu, ir sudėti ant tešlos.
Ant viršaus užtarkuoti tešlą iš kameros.
Statome į įkaitintą iki 200 C orkaitę.
Po 10 min. sumažiname temperatūrą iki 180 C.
Kepame 45 min.

 

Traškiam viršutiniam sluoksniui reikės:

75 g sviesto
1/2 stiklinės cukraus
2 v. š. miltų
100 g migdolų drožlių

Prieš 15 min. iki kepimo pabaigos ant viršaus dedame migdolus

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (160)
Auguste