Braškių pyragas
Braškių pyragas
Autorius: virtuvės guru
Jums reikės
1
trynio (tešlai)
 
2
trynių (įdarui)
 
pakelis
vanilinio cukraus
 
140 g
šalto sviesto
 
250 g
plaktos grietinėlės
 
200 g
miltų
 
1/4 l
pieno
 
20 g
grietininio pudingo miltelių
 
užbėrimui. kad tešla netrūktų (apie 0.5 kg)
džiovintų žirnių ar pupelių
 
60 g
cukraus (įdarui)
 
70 g
cukraus
 
500 g
braškių uždėti ant viršaus
 

Paruošimas

Tešlai: sumaišyti ir suminkyti miltus, sviestą, cukrų ir trynį, uždengus palikti pastovėti šaltai bent 30 min. Tešlą iškočioti plonai(iki maždaug 3mm storio) ir iškloti ja kepimo formą(skersmuo 24 cm), užlenkiant apie 2 cm aukščio kraštą. Tešlą keliose vietose pabadyti šakute, užkloti kepimo popieriumi ir ant viršaus pripilti džiovintų ankštinių. Kepti 200 laipsnių temperatūroje apie 15-20 min. Nuimti popierių ir ankštinius. Jei tešla dar žalia, kepti dar 10 min.

Įdarui: 4 šaukštuose pieno išmaišyti pudingo miltelius. Užvirinti likusį pieną, cukrų ir vanilinį cukrų, supilti pudingo miltelius ir dar kartą užvirinti. Nuimti nuo viryklės. Sumaišyti grietinėlę ir trynius ir atsargiai sudėti pudingą. Pudingo kremą sukrėsti ant torto pagrindo ir toje pačioje temperatūroje kepti dar 20-25 min. Atvėsinti. Uogas nuplauti ir priklausomai nuo dydžio supjaustyti perpus arba į 4 dalis. Sudėti ant pyrago.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
stkhlm
2012-06-28 22:44:01
o kam tie žirniai?
Vaivva
2012-06-16 19:29:15
O kiek trynių reikia įdarui?
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (181)
Andrėja