Šokoladinis varškės pyragas
Šokoladinis varškės pyragas Šokoladinis varškės pyragas
Autorius: aniger
Jums reikės
50 g.
Rygos balzamas
 
1 šaukštas
Rudasis cukrus
 
350 g.
Miltai
 
100 g.
Maskarponės sūris
 
1 vnt.
Kiaušinis tešlai
 
2 vnt.
Kiaušiniai kremui
 
1 šaukštelis
Kepimo milteliai
 
3 šaukštai
Kakavos milteliai
 
100 g.
Juodų serbentų ar mėlynių uogienė
 
50 g.
Juodas šokoladas
 
150 g.
Cukrus
 
4 šaukštai
Baltas sutirštintas pienas tešlai
 
1 sauja
Riešutai
 
100 g.
Sutirštintas pienas kremui
 
200 g.
Sviestas
 
400 g
Trinta varškė
 
2 šaukštai
Vanilinis cukrus varškės kremui
 

Paruošimas

Smulkintuvu susmulkinti riešutų - razinų mišinį kartu su ruduoju cukrumi. Supilti sutirštintą pieną, tuomet dar geriau riešutai susismulkina - gaunasi tyrelė. Į ją suberti cukrų, įmušti kiaušinį ir išpkati. Supilti atvėsintą garuose lydytą svietą ir vėl išplakti.
Miltus sumaišyti su kakava ir kepimo milteliais ir į gautą mišinį supilti skystą plakinį.
Gerai išminkyti. Turi gautis biri tešla. Apie 40 min. palaikyti šaldiklyje.
Skardą ištrinti sviestu.
Sutarkuoti pusę tešlos ir ant jos šaukšteliu protarpiais išdėlioti uogienę.
Sutirštintą pieną suplakti su maskarpone, plaktais kiaušiniais, varške ir 2 šaukštais vanilio cukraus.
Užlieti ant tešlos. Sutarkuoti likusią tešlą.
Kepti apie 40 min.
Dar šiltą apšlakstyti ,,Rygos balzamu'' ir užtarkuoti juodu šokoladu.
Valgyti geriausia kitą dieną, nes skaniausias susistovėjęs - tampa tortu:)

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)
miglyte