Tortas ,,Bobų vasara''
Tortas ,,Bobų vasara'' Tortas ,,Bobų vasara'' Tortas ,,Bobų vasara'' Tortas ,,Bobų vasara'' Tortas ,,Bobų vasara''
Autorius: aniger
Jums reikės
2 vnt.
Nektarinai ar persikai
 
6-7 šaukštai
Želatina
 
300 ml.
Uogų ( braškių, serbentų, aviečių) saldi tyrė be kauliukų
 
400 g.
Šokoladiniai sausainiai
 
1 šaukštas
Vanilinis cukrus
 
120
Sviestas
 
80 g.
Saldus sutirštintas pienas į sausainius
 
4 šaukštai
Saldus sutirštintas pienas geltonam kremui
 
50 g.
Riešutai
 
250 g.
Neriebi grietinėlė
 
200 g.
Moliūgas
 
500 g.
Maskarponės sūris
 
500 g.
Jogurtinė grietinė
 
5 šaukštai
Cukraus pudra
 
1 šaukštelis. nubrauktas
Ciberžolė
 
1 vnt.
Citrina
 

Paruošimas

Sausainius sumalti kartu su riešutais, supilti sutirštintą pieną, sudėti garuose tirpintą sviestą, Masę išmaišyti.
Torto kepimo formą ištepti sviestu. Sausainine mase padengti formos dugną, kraštus.
Įkaitintoje orkaitėje kepti apie 10 min. Kepinį atvėsinti, bet iš formos neišimti.

Pasiruošti želatiną trim skirtingams torto sluoksniams. Aš tai darau trijuose skirtinguose indeliuose  - taip išvengiu klaidų. 4 nenubrauktus šaukštus pagal instrukciją, mažame kiekyje vandens, pasiruošiu baltam sluoksniui, 1 kaupiną  -  raudonam sluoksniui ir 1, 5 šaukšto  - geltonam sluoksniui.

Maskarponės sūrį ištrinti su grietinėle, supilti jogurtinę grietinę, cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir išmaišyti. Įpilti kelis šaukštus citrinos ir vėl išmaišyti.  Supilti baltam sluoksniui paruoštą želatiną ir gerai išmaišyti.

Į sausaininę formą supilti, geriau nelygiai, pusę baltos masės ir dėti bent pusvalandžiui į šaldytuvą.

Į uogų tyrę supilti raudonam sluoksniui skrtą želatiną, iš maišyti ir pusė jos zigzagais supilti ant balto torto sluoksnio. Palaikyti šaldytuve, kol kiek apstins.

Supilti baltą sluoksnį, kiek palaikyti šaldyruve, vėl pamarginti uogų tyre.

Kol tortas stinsta, ruošiamas geltonas sluoksnis. Jau paruoštą želatiną patogu laikyti šiltame vandenyje,kad nesustingtų.

Sutarkuoti moliūgo gabaliuką, nuluptus vaisius, supilti stiklinę vandens ir pavirti apie 10 min. Kaip kiek pravėsta, supilti 4 šaukštus sutirštinto pieno, kuriame gerai išmaišyta ciberžolė. Į visai pravėsusią masę supilti kelis šaukštus citrinos sulčių, pamaišyti, supilti želatiną, išmaišyti ir supilti ant torto.

Per naktį laikyti šaldytve.

Papuošti pagal savo išmonę.


 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
tikras voratinklis..
2013-07-16 17:03:36
bobu vasara matyt
laima
2012-10-04 09:35:50
labai skanus ir grazus,kaska labai panasaus esu dariusi ,skanus.graziai papuostas
redyte
2012-09-30 15:24:11
daug darbo
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (159)
Aleksander