Marinuoti agurkai su čili
Marinuoti agurkai su čili
Autorius: LAura
Jums reikės
4 v.š
druskos
 
0.5 kg
cukraus
 
4 galvutės
česnako
 
3 kg
agurkų
 
keli vnt
šviežių čili pipiriukų
 
300 ml
acto
 
200 ml
vandens
 

Paruošimas


(pagal skonį, dedu po maždaug 1/3 pipiriuko 0,7 l stiklainiui

 Marinatą užvirinti, atvėsinti. Agurkus nuplauti, nelupti, pjaustyti juostelėmis, pasūdyti, gerai išmaišyti, palikti mažiausiai 4 valandoms (būtinai!), nupilti sultis. Česnako skilteles ir čili (pagal skonį, dedu po maždaug 1/3 pipiriuko 0,7 l stiklainiui) su sėklomis stambiai supjaustyti.4. Dėti viską į stiklainius, užpilti marinatu, pasterizuoti apie 5 min. nuo užvirimo.

Tai tik marinato proporcijos. Jei pritrūko marinato, reikia padaryti dar vieną porciją. Jei įpilsite vandens, praskiesite marinatą ir galutiniai agurkų skonis bus visiškai kitoks.
Marinato kiekis taip pat priklauso nuo to, kiek agurku tilpo į stiklainį – kartais prikemšame daugiau, kartais mažiau,jei agurkai supjaustyti juostelėm,o ne gabaliukais,tai marinato užtenka.
 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (145)
Slavunecka.