Burokėlių mišrainė žiemai
Burokėlių mišrainė žiemai
Autorius: neringute29
Jums reikės
2kg
burokėlių
 
600g
pomidorų
 
1galvutė
česnako
 
2vnt
svogūnų
 
1vnt
paprika
 
100g
cukraus
 
30g
druskos
 
125ml
acto
 
1stiklinė
aliejaus
 
žiubsnelis
maltų pipirų
 

Paruošimas

Burokėlius nulupam ir sutarkuojam. Pomidorus nuplikinam karštu vandeniu, nulupam odelę ir supjaustom kubeliais. Svogūnus pusžiedžiais, paprikas kubeliais. Aliejuj pakepinam svogūnus, paskui sudedam pomidorus, po kokių 5 minučių sudedam paprikas, viską pakepinam. Pakepintas daržoves sudedam į puodą, taippat dedam ir tarkuotus burokėlius, šiektiek pakaitinam, išsiskiria burokėlių sultys, ir kai daržovės užverda supilame pašildytą marinatą (actą sumaišome su cukrumi ir druska).Ant silnos ugnies ir verdame 40-45 min. Retkarčiais pamaišome. Likus 10 minučių iki virimo pabaigos beriam smulkintą česnaką, bei pipirus. Paruoštus burokėlius dedame į stiklainius, užsukame, apverčiame dangteliais į apačią ir laikome kol atvės. Tinka valgyt ir vienus, ir dėt į sriubas

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (181)
Andrėja