Marinuoti agurkėliai
Marinuoti agurkėliai
Autorius: LAura
Jums reikės
5 vnt
Vyšnios lapai
 
3 skiltelės
Česnakai
 
1 l
Vanduo
 
2 vnt
Lauro lapai
 
1 vnt
Krienų lapai
 
2 žiedynai
Krapai
 
4 vnt
Juodieji pipirų žirneliai
 
5 š
Druska
 
4 š
Cukrus
 
kiek telpa į stiklainį
Agurka
 
300 ml
Actas
 

Paruošimas

Agurkus nuplauname ir nupjaustome jų galiukus.Į stiklainį dedame 3 - 4 (kiek kam patinka) skilteles česnako, 1 - 2 didelį krapų žiedynai,vyšnios lapus,  žirnelius juodųjų pipirų, lauro lapus, krieno šaknies arba krieno lapą.Į stiklainį dedame prieskonius, sudedame agurkus, kibire sumaišome actą, druską bei cukrų.Pilame šaltą marinatą ant agurkų, pridengiame dangteliais ir statome sterilizuoti.Į puodo apačią tiesiame rankšluostuką, statome stiklainius ir pripilame vandens iki stiklainių viršaus.Kaitiname, kol agurkai pakeičia spalvą ir pradeda kilti maži burbuliukai (jei turite termometrą tai iki 83 laipsnių).Pakaitinus stiklainius ištraukiame, užsukame ir dedame po šilta paklode iki ataušimo.Skanaus.

 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Aldona
2013-07-24 21:51:21
druskos bus per daug, patikrinta: 1 litrui vandens 1 šaukštas druskos
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (136)
Dziugas