Cezario salotos
Cezario salotos
Autorius: pasakulyte
Jums reikės
Viskas priklauso nuo porcijos dydžio:
romaninių salotų
 
 
baltos duonos (pvz., ciabatta)
 
 
alyvuogių aliejaus
 
 
česnako skiltelių
 
 
virto kiaušinio trynio
 
 
citrina
 
 
parmezano
 
 
vorčesteršyro padažo
 

Paruošimas

Salotas gerai nuplaukite ir nusausinkite. Kol paruošite duoną ir užpylą, salotas padėkite į šaldituvą.Nupjaukite duonos plutą, minkštąją dalį supjaustykite 1-2 cm kubeliais. Kubelius apšlakstykite 2 šaukštais alyvuogių aliejaus, apibarstykite sugrūsta 1 česnako skiltele ir atsargiai išmaišykite. Karščiui atsparų indą išklokite kepimo popieriumi, suberkite duonos kubelius ir kepkite 190 C apie 8 min., kol jie taps traškūs. Tada reikia išplakti kiaušino trynį, jį išplakus į jį po truputį pilti aliejų ir toliau plakti kol susimaišys į vientisą masę.tada įplakite citrinos sultis, sugrūstą česnako skiltelę ir šaukštelį vorčesteršyro padažo. Galiausiai įmaišykite smulkiai sutarkuoto parmezano. Imame salotų lapus juos suplėšome ant jų pilame užpylo ir išmaišome. Po to sudedame skrebučius ir vėl sumaišome. Truputį permezano specialiu peiliu arba bulvių skustuku susmulkinkite juostelėmis ir sudėkite jas ant salotų. Galite pagražinti citrinos riekelėmis.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (183)
Matukas