Žalios salotos su kepta mocarela
Žalios salotos su kepta mocarela
Autorius: pasakulyte
Jums reikės
Viskas priklauso nuo porcijos dydžio:
žaliųjų salotų lapų
 
 
pomidorų
 
 
cukinijos
 
 
mocarelos rutuliukų
 
 
vynuogių
 
 
poro stiebo
 
 
kiaušinio
 
 
maltų džiuvesėlių
 
 
druskos
 
 
pipirų
 
 
alyvuogių aliejaus kepimui
 
Padažui:
citrinos sultys; apelsino sultys; alyvuogių aliejaus; Dižono (arba kitokių švelnių prancūziškų) garstyčių; medaus (galima pakeisti ruduoju cukrumi); druskos; šviežiai maltų pipirų mišinio.
 

Paruošimas

Į lėkštes sudėkite suplėšytus salotų lapus, griežinėliais pjaustytą porą, skiltelėmis pjaustytus pomidorus; Pasigaminkite padažą: padažui skirtus produktus sumaišykite, paragaukite, ar skonis teisingai subalansuotas - turėtų būti rūgštokas, saldokas, aitrokas, tačiau tuo pačiu ir švelnus :) Įkaitinkite orkaitę iki 180 C, supjaustykite cukiniją maždaug 0,8 cm storio griežinėliais, pabarstykite druska ir pipirais, sudėkite į alyvuogių aliejumi pateptą skardą ir kepkite orkaitėje 10-15 min.
Supjaustykite mocarelą 1 cm. storio griežinėliais, apvoliokite plaktame kiaušinyje, džiuvėsėliuose, dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų ir kepkite iš abiejų pusių kol gražiai apskrus. Ant lėkštėje sudėliotų daržovių dėkite karštus cukinijos gabalėlius, keptą mocarelą, įdėkite po keletą pusiau perpjautų vynuogių, salotas apšlakstykite (negailėkite) padažu.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)
Lukas